Δραστηριότητες

Δραστηριότητες στον Ζαρό

Δραστηριότητες που θα σας μείνουν αξέχαστες!

Το περπάτημα σε ήρεμα μονοπάτια, οι επισκέψεις σε ιστορικές τοποθεσίες της περιοχής, η ορειβασία, η αναρρίχηση, η ποδηλασία και η καλή παρέα είναι αυτά που μπορούν να γεμίσουν τις ελεύθερες ώρες σας εδώ στο χωριό.

Οι δραστηριότητες είναι οι εξής:

Πεζοπορία

 • ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1: Ξενώνες-Λίμνη Ζαρού - Αγ.Νικόλαος και επιστροφή.

  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Ανάβαση 1 ώρα και 10 λεπτά. Κατάβαση 55 λεπτά.

  ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Ξεκινώντας από τούς Ξενώνες και φτάνοντας στον κεντρικό δρόμο του χωριού, ακολουθείτε τον περιφερειακό για την περιοχή Βότομος μια από της ομορφότερες του Ζαρού, διασχίζοντας πράσινα τοπία, και ακούγοντας τα νερά στην άκρη του δρόμου να τρέχουν. Στη διαδρομή αυτή θα βρείτε ταβέρνες και τα γνωστά Ιχθυοτροφία της Πέστροφας. Στο τέλος της διαδρομής, ακριβώς στα πόδια του βουνού, θα συναντήσετε τη Λίμνη του Ζαρού, το πιο αγαπημένο και όμορφο μέρος του Ζαρού. Ακολουθώντας το μονοπάτι στο βουνό και ανεβαίνοντας τις πλαγιές του φτάνετε στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Το τοπίο και η θέα θα σας συναρπάσουν.

  ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2: Φυσικά υπάρχουν αρκετές διαδρομές μέσα αλλά και έξω από το χωριό που μπορείτε να ακολουθήσετε όπως και κάποιες που εσείς οι ίδιοι μπορείτε να ανακαλύψετε. (Ανακαλύψτε τον Ζαρό..!!)

Ορειβασία

 • ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1: Ξενώνες-Λίμνη-Αγ.Νικόλαος-Φαράγγι Ζαρού-Δάσος Ρούβα

  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Ανάβαση & Κατάβαση περίπου 4 ώρες

  ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2: Ξενώνες-Αγ.Νικόλαος-Μονή Βροντησίου

  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Ανάβαση & Κατάβαση περίπου 2 ώρες

  ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3: Ξενώνες-Μονή Βροντησίου-Σαμάρι-Καταφύγιο Ζαρού

  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Ανάβαση & Κατάβαση περίπου 4 ώρες

  ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4: Ξενώνες- Βορίζα-Φαράγγι Βοριζίων-Οροπέδιο Νίδας (Αυτοκίνητο μέχρι Βορίζα)

  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Ανάβαση & Κατάβαση περίπου 8 ώρες

  ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5: Ξενώνες- Βορίζα-Καμάρες-Σπήλαιο Καμαρών

  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Ανάβαση & Κατάβαση από Καμάρες, περίπου 7 ώρες (Αυτοκίνητο μέχρι Καμάρες)

Αναρρίχηση

 • Κατά μήκος όλης της πλαγιάς του Ψηλορείτη μπορεί κάποιος να βρει ιδανικά σημεία αναρρίχησης.

Τζόκιν

 • Για τζόκιν ενδείκνυται όλη η περιοχή γύρω από το χωριό με εύκολες όσο και δύσκολες διαδρομές. Η επιλογή είναι δική σας!!

Ποδηλασία

 • Εξαιρετικά χωμάτινα μονοπάτια περιβάλλουν το Ζαρό και δίνουν τη δυνατότητα στους λάτρεις του Mountain Bike να ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη..

  Όσο για τους ήσυχους ποδηλάτες, μια βόλτα εντός αλλά και εκτός του χωριού θα τους ανταμείψει ευχάριστα.Φωτογραφίες


Οι Ξενώνες μας

Το κάθε διαμέρισμα είναι αυτόνομο. Τα παραδοσιακά στοιχεία στην διακόσμηση δημιουργούν την αίσθηση του προσωπικού και οικείου χώρου. Το στοιχείο του ξύλου που επικρατεί στο χώρο δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα
περισσότερα..»

Το χωριό Ζαρός

Σε απόσταση 45χλμ. νότια του Ηρακλείου χτισμένο σε μια καταπράσινη κοιλάδα στους πρόποδες του Ψηλορείτη και σε υψόμετρο 450m περίπου, βρίσκεται το πανέμορφο και γραφικό κεφαλοχώρι Ζαρός.

περισσότερα..»

 

Social

 

Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Το περπάτημα σε ήρεμα μονοπάτια, οι επισκέψεις σε ιστορικές τοποθεσίες της περιοχής, η ορειβασία, η αναρρίχηση, η ποδηλασία είναι αυτά που μπορούν να γεμίσουν τις ελεύθερες ώρες σας εδώ στο χωριό. περισσότερα …