Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

μέρη και τόποι που αξίζει να επισκεφτείτε!

Ο Ζαρός είναι χωριό σε κομβικό σημείο, από το οποίο ξεκινώντας ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει πολλά αξιοθέατα να συλλέξει πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή και να αντιληφθεί την ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων της.

Το γνωστότερο απο τα αξιοθέατα είναι η λίμνη στην τοποθεσία Βότομος, μια τοποθεσία με ιδιαίτερη ομορφιά, περίπου 1χλμ έξω από το χωριό. Η διαδρομή είναι καταπληκτική και γεμάτη πράσινο και αρώματα από φασκομηλιά και θύμο.

Από την λίμνη ξεκινάει και το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, ένα μοναστήρι μέσα στο πράσινο και τρεχούμενα νερά. Στο σημείο αυτό, με το βουνό κατάντικρυ είναι και η είσοδος για το γνωστό φαράγγι του Ζαρού.

Το φαράγγι του Ζαρού είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αξιοθέατο της περιοχής. Σε όλη την διαδρομή διασχίζοντας το φαράγγι, φυτρώνουν λουλούδια και βότανα κάποια απο τα οποία δεν ενδημούν πουθενά αλλού στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στο τέλος της διαδρομής βρίσκεται το δάσος του Ρούβα. Το πρινόδασος. Ένα από τα λίγα που έχουν απομείνει στη χώρας μας.

Η Μονή Βροντησίου είναι επίσης σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής.

Η Μονη Βροντησίου είναι χτισμένη στις παρυφές του Ψηλορείτη με θέα πανοραμική. Η μεγάλη και καθαρή αυλή της και οι δυο αιωνόβιοι πλάτανοι στην είσοδο της καλωσορίζουν τον επισκέπτη. Η εγκάρδια υποδοχή και η φιλοξενία του ηγουμένου της μονής είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη (και κάνει την παραμονή εδώ αξέχαστη).

Τέλος, αξίζει ο επισκέπτης να δεί την μονή του Αγίου Φανουρίου στην περιοχή Βαλσαμόνερο. Είναι η πρώτη σχολή Αγιογραφίας στην Κρήτη. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι υπήρξε η σχολή όπου διδάχτηκε τη τέχνη της Αγιογραφίας από τον Μιχαήλ Δαμασκηνό, ο μεγάλος μας ζωγράφος, Δομίνικος Θεοτοκόπουλος.

Παράλειψη ο επισκέπτης να μην κάνει μία βόλτα μέσα στο χωριό διασχίζοντας τα σοκάκια του και συναντώντας ιδιαίτερους ανθρώπους και φυσιογνωμίες. Οι εκκλησίες του Αη Γιώργη και της Αγίας Κυριακής καθώς και το εκκλησιαστικό μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τα ιστορικά μοναστήρια που βρίσκονται τριγύρω είναι καλή επιλογή για περπάτημα ή για ποδηλασία, όπως και οι αρχαιολογικοί χώροι της Γόρτυνας , της Φαιστού και της Αγίας Τριάδας που βρίσκονται μόλις μισή ώρα απόσταση από το χωριό και είναι προορισμοί όπου φτάνει κανείς εύκολα με αυτοκίνητο.

Λίγα χιλιόμετρα από το Ζαρό βρίσκονται οι παραλίες των Ματάλων, του Καλαμακίου και του Κόκκινου Πύργου για μπάνιο υπέροχο.Φωτογραφίες


Οι Ξενώνες μας

Το κάθε διαμέρισμα είναι αυτόνομο. Τα παραδοσιακά στοιχεία στην διακόσμηση δημιουργούν την αίσθηση του προσωπικού και οικείου χώρου. Το στοιχείο του ξύλου που επικρατεί στο χώρο δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα
περισσότερα..»

Το χωριό Ζαρός

Σε απόσταση 45χλμ. νότια του Ηρακλείου χτισμένο σε μια καταπράσινη κοιλάδα στους πρόποδες του Ψηλορείτη και σε υψόμετρο 450m περίπου, βρίσκεται το πανέμορφο και γραφικό κεφαλοχώρι Ζαρός.

περισσότερα..»

 

Social

 

Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Το περπάτημα σε ήρεμα μονοπάτια, οι επισκέψεις σε ιστορικές τοποθεσίες της περιοχής, η ορειβασία, η αναρρίχηση, η ποδηλασία είναι αυτά που μπορούν να γεμίσουν τις ελεύθερες ώρες σας εδώ στο χωριό. περισσότερα …