Ο Ζαρός Κρήτης

Ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτείτε!

Σε απόσταση 45χλμ. νότια της πόλης του Ηρακλείου χτισμένο σε μια καταπράσινη κοιλάδα στους πρόποδες του Ψηλορείτη και σε υψόμετρο 450m περίπου, βρίσκεται το πανέμορφο και γραφικό κεφαλοχώρι Ζαρός.

Ο Ζαρός καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα της νότιας οροσειράς της Ίδης που αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ορεινά σύνολα της Κρήτης.

Φημισμένος για τα πλούσια νερά του, το πολύ πράσινο, το φαράγγι του, τα βυζαντινά μοναστήρια και τις εκκλησίες του, δέχεται σχεδόν καθημερινά πολλούς επισκέπτες που σύντομα γίνονται «φανατικοί».

Ο Ζαρός είναι ένα Κεφαλοχώρι που παραμένει γνήσιο και φιλόξενο προσφέροντας στον επισκέπτη ζεστασιά, ξεκούραση και ηρεμία. Είναι ο κατάλληλος προορισμός για τον περιηγητή που επιζητεί την επαφή με την φύση προσφέροντας κλίμα χαλάρωσης και αναζωογόνωσης.

Η αδιάλειπτη κατοίκηση του Ζαρού από την αρχαιότητα ως σήμερα στηρίχτηκε στην αφθονία πηγαίων νερών από όπου πήρε και το όνομα του: Ζα + ρους = πολλή ροή. Απέχει 45 χιλ από τη πόλη του Ηρακλείου, με το οποίο συνδέεται μέσω της επαρχιακής οδού Ηρακλείου - Αγίας Βαρβάρας - Ζαρού - Καμαρών. (πηγή http://www.zaros.gr)


Πώς θα φτάσετε


Από Αγ.Νικόλαο - Ηράκλειο

Ξεκινώντας από την εθνική οδό Ηρακλείου-Μοιρών και διασχίζοντας τα χωριά, Σίβα και Αυγενική και φτάνοντας στην Αγία Βαρβάρα, στα δεξιά υπάρχει έξοδος προς ΖΑΡΟ-ΚΑΜΑΡΕΣ. Διασχίζοντας τα χωριά του Δήμου Ρούβα, Πανασό, Γέργερη και Νύβριτο, φτάνετε στο Ζαρό.

Από Χανιά - Ρέθυμνο

Επί της εθνικής οδού Χανίων - Ρέθυμνου - Ηρακλείου υπάρχει έξοδος προς Σπήλι. Από εκεί ακολουθούμε τον περιφερειακό για Αγία Γαλήνη και συνεχίζουμε για τις Μοίρες. Από εθνική οδό Μοιρών - Ηρακλείου ακολουθούμε την έξοδο αριστερά για Ζαρό.Φωτογραφίες


Οι Ξενώνες μας

Το κάθε διαμέρισμα είναι αυτόνομο. Τα παραδοσιακά στοιχεία στην διακόσμηση δημιουργούν την αίσθηση του προσωπικού και οικείου χώρου. Το στοιχείο του ξύλου που επικρατεί στο χώρο δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα
περισσότερα..»

Το χωριό Ζαρός

Σε απόσταση 45χλμ. νότια του Ηρακλείου χτισμένο σε μια καταπράσινη κοιλάδα στους πρόποδες του Ψηλορείτη και σε υψόμετρο 450m περίπου, βρίσκεται το πανέμορφο και γραφικό κεφαλοχώρι Ζαρός.

περισσότερα..»

 

Social

 

Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Το περπάτημα σε ήρεμα μονοπάτια, οι επισκέψεις σε ιστορικές τοποθεσίες της περιοχής, η ορειβασία, η αναρρίχηση, η ποδηλασία είναι αυτά που μπορούν να γεμίσουν τις ελεύθερες ώρες σας εδώ στο χωριό. περισσότερα …